“Ilman tukea en voisi opiskella lääkäriksi”


Planin aineettomilla lahjoilla tuet heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen koulutusta. Lue Chanin tarina.

Bangladeshilainen Chan, 12, haaveilee lääkärin ammatista mutta tietää tarvitsevansa hyvän koulutuksen unelmansa toteutumiseksi.  

Chanin vanhemmat halusivat auttaa tytärtään toteuttamaan haaveensa. He tarvitsivat Chanin koulunkäyntiä varten lisätuloja, ja perhe päätti muuttaa syrjäisestä kotikylästään Patuakhalin alueelta maan pääkaupunkiin Dhakaan. Chanin vanhemmat aloittivat työt vaatetehtaassa Dhakassa. Kaiken ylimääräisen rahan he käyttivät tyttärensä koulutukseen.

Koronapandemia vaikeutti Chanin perheen tilannetta. Molemmat vanhemmat menettivät työnsä pääkaupungissa, ja perhe joutui palaamaan maaseudulle.  Myös Chanin koulu suljettiin pandemian aikana.

Nyt Chan on saanut Planilta tukea koulunkäyntiin kotona.  

“Planin työntekijät kävivät tapaamassa meitä ja tekivät listan lapsista, jotka tarvitsivat tukea koulunkäynnissä. Koulumaksumme on maksettu, ja olemme saaneet opiskelutarvikkeita”, Chan kertoo.

Tyttöjen koulutus ei ole itsestäänselvyys Bangladeshissa, jossa on jossa lapsiavioliittojen määrä on korkeimpia koko maailmassa. Keskimäärin yli puolet naisista on mennyt naimisiin alaikäisenä. Varhaisten avioliittojen syitä ovat köyhyys, koulutuksen puute sekä perinteiset tavat ja perherakenteet.

Edistämme tyttöjen koulunkäyntiä ja vähennämme liian varhaisia avioliittoja sekä sukupuolittunutta väkivaltaa. Haluamme pitää tytöt koulussa ja saada yhä useamman koulunsa keskeyttäneen tytön takaisin kouluun.  

“Haluan jatkaa opiskeluani, jotta minusta tulisi lääkäri. Ilman saamaani tukea tämä ei olisi minulle mahdollista”, Chan sanoo.  

Haluamme, että jokaisella tytöllä on mahdollisuus käydä koulua ja päättää itse elämästään. Myös sinä voit olla mukana. Anna tänä jouluna lahja, jonka avulla tytöt pääsevät kouluun.   
 
Tyttöjen koulutus ja muut aineettomat lahjat löytyvät lahjakaupastamme.

Tutustu lahjoihin >

Edellinen Seuraava