Lasten koulutus on tärkeintä Felicminalle


Itätimorilainen Felicmina joutui naimisiin 17-vuotiaana ja tuli raskaaksi pian sen jälkeen. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, hän haluaa panostaa omien lastensa koulutukseen.

Felicminan kotiseudulla perinteet ja sukupuoliroolit määrittävät tyttöjen elämää ja estävät heitä tekemästä omia valintoja. Naimattomilla ihmisillä ei ole pääsyä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä koskevaan tietoon ja palveluihin, minkä vuoksi tyttöjen ja nuorten naisten on vaikea oppia omasta kehostaan ​​tai ehkäisystä.

”En tiennyt mitään seksistä ennen avioliittoani. Suostuin siihen mieheni pyynnöstä, vaikka minua pelotti”, Felicmina sanoo.

Felicminan kaltaisilla tytöillä ei ole mahdollisuutta päättää tulevaisuudestaan, mikä tekee heistä alttiita köyhyydelle ja väkivallalle. Siksi työskentelemme Itä-Timorissa nuorten äitien kanssa ja tuemme heidän mahdollisuuksiaan toimeentuloon. Felicmina on mukana viljelyryhmässämme. Ryhmässä mukana olevat äidit myyvät viljelemiään kasviksia torilla ja saavat näin säännöllisiä tuloja.   

“Lasteni koulutus on minulle kaikkein tärkein asia”, sanoo Felicmina. “Olen oppinut ryhmässä paljon. Nyt minulla on omia tuloja ja voin paremmin. Tienaamani rahat käytän lasteni koulutukseen. Ostan heille koulutarvikkeita ja koulupuvut."

Koulutuksen avulla tytöt voivat oppia omista oikeuksistaan ja päättää elämästään.

Anna lahjaksi koulutus tytölle >

 

Edellinen Seuraava