5 parasta joululahjaa tytölle


Anna aineeton joululahja ja vähennät köyhyyttä.

Tiesitkö, että tyttöjen koulutus on yksi parhaista keinoista tehdä maailmasta parempi paikka kaikille?

Tyttöjen koulutus on yksi parhaista keinoista vähentää köyhyyttä. Anna tänä joulua läheisellesi lahja, joka ilahduttaa sekä lahjan saajaa että tyttöjä maailmalla. Näillä lahjoilla autetaan tytöt kouluun ja poistetaan esteitä tyttöjen koulutuksen tieltä.

Tässä viisi aineetonta joululahjaa, joilla voit edistää tyttöjen koulunkäyntiä.


Tyttöjen koulutus 40 €


Kun tytöt kouluttautuvat, köyhyys vähenee ja tasa-arvo paranee. Lahjalla autamme tytöt kouluun puuttumalla koulunkäynnin esteisiin, kuten syrjintään, väkivaltaan ja lapsiavioliittoihin. Koulutuksen saanut tyttö todennäköisesti avioituu ja hankkii lapsia vasta aikuisena, huolehtii omasta ja perheensä terveydestä sekä sijoittaa ansionsa perheensä hyväksi. Hän myös tuntee oikeutensa ja pystyy toimimaan niiden toteutumiseksi.

Anna lahjaksi koulutus >>Kestositeet tytölle 12 €


Tytöt joutuvat usein keskeyttämään koulunsa kuukautisten ajaksi, koska heillä ei ole siteitä eivätkä koulun hygienia ja wc-tilat ole riittäviä siteiden vaihtoa varten. Tuemme kestositeiden valmistusta ja autamme tyttöjä saamaan kestositeitä edullisesti. Lisäämme tyttöjen ja poikien sekä heidän yhteisöjensä tietoa kuukautisista, tarjoamme hygieniakasvatusta ja vähennämme kuukautisiin liittyviä ennakkoluuloja sekä tabuja.

Anna lahjaksi kestositeet >>Kouluruokailu 15 €


Tyhjällä vatsalla ei oppi maistu! Oikea ravinto on tärkeää, jotta tytöt jaksavat leikkiä ja oppia. Monissa maissa kouluruoka on kuitenkin usein vanhempien vastuulla. Tämän lahjan avulla kerromme vanhemmille oikean ravinnon ja kouluruokailun merkityksestä, jotta vanhemmat toimittavat yhdessä esimerkiksi riittävästi maissijauhoja varhaiskasvatuskeskuksiin. Lisäksi tuemme lautasten ja patojen hankintaa.

Anna lahjaksi kouluruokailu >>Turvarinki 30 €


Lapsiavioliittoon joutuminen tarkoittaa tytölle usein koulunkäynnin keskeytymistä. Vertaisryhmissä nuoret saavat tukea ja apua ikätovereiltaan juuri esimerkiksi lapsiavioliiton uhatessa. Ryhmien nuoret myös jakavat tietoa ja muuttavat asenteita omissa yhteisöissään ja tekevät vaikuttamistyötä esimerkiksi lapsiavioliitot kieltävien lakien edistämiseksi.

Anna lahjaksi turvarinki >>It–taitoja tytölle 25 €


Teknologia kuuluu kaikille. Tällä lahjalla opetamme tytöille ja nuorille naisille tietotekniikkaa, kuten internetin ja toimisto-ohjelmien käyttöä, ohjelmointia sekä kuvankäsittelyä. Osaaminen parantaa tyttöjen työllistymismahdollisuuksia ja valmiuksia hankkia tietoa netistä. Tyttöjen itsetunto kasvaa ja he voivat vaikkapa kehittää tarpeitaan vastaavia kännykkäsovelluksia!

Anna lahjaksi it-taitoja >>
Minkä näistä lahjoista sinä valitsisit? 

Katso kaikki lahjat >>

 

Edellinen Seuraava